Need For Speed Undercover

29 06 2010

Keluaran game ke-12 siri need for speed daripada Electronic Arts. Mungkin ade sesetengah korang pikir ape kaitan dgn keluaran gme ke 12, ke 13, ke 10, tak de kaitan dgn ako pun……camni, need for speed dh mencapai 12 kali episod dn episod ni adalah yang terakhir untuk PS2. leoas ni tak de untuk PS2 tapi platform lain ade lagi. Game ini lebey kurang same dgn game NFS Most Wanted+Carbon+Pro Street. Most wanted +carbon, sebab ade kejar mengejar dgn polis, pro street sbb ade super car. Motivasi untuk main gam ni bagi ako adalah untuk unloock kete super car terutama koenisegg ccx, pagani zaonda. Kalu version xbox360, ade bugati veron. Nak beli memang tak mampu, kalu keje seumur hidup pastu mati, hidup balik keje,.. pun tak masih tak mampu. So, memang ni menjadi motivasi terbesar bagi game ni. Walau bagaimanapun, game ni ade flaw yang ketara, dari segi grphic dan gameplay.

Plot. Game ni berkisar tentang undercover police (mata2 polis) yang keje die main kete dgn samseng samseng supaya beleh tangkap kepala samseng yang terlibat dgn sindikit (syndicate) jual barang tak baik.mata2 polis ni ade ketua operasi yg pantau aktiviti operasi, Leftenan Chase (Maggie Q). Sellidik punye selidik, dh nk dpat kepala samseng, pastu terkantoi!!, rupe rupenye yang kantoikan tu ialah Lt Chase sendri.So paham paham sajae lah cite die camne nnti. TU je la plot yang ako paham dr main game nih, tak sekompleks game dari jepun. Ako tak kesah pun jalan cite sebenarnya untuk game ni, sbb nak main kete je…so ako cite plot yang paling general skali.

Striking sungguh kaler kete nih..

gameplay gameplay adalah same dgn siri NFS wost wanted. Selain throttle dgn brake, ade speedbraker ( time warp movement) konon konon membolehkan player mengelak spike time kritikal. Speedbraker ni macam meng slow motion kan persekitaran tapi pada masa yang same mengekalkan time-space player. Mission dalam game ni ade 3-4 jenis je, 1. menang race, 2. lari dari polis, 3. kacau polis, 4. rammed kete orang 5. pegi point A ke point B dalam masa yg ditentukan. Mission tersebut adalah repeatable. Tak kisah, asal ako dpt unlock kete supercar….tu yang penting. Flaw nye pulak, bagi PS2 adalh ketara bile korang tgh sedap speeding, kete polis susah nk nampak ( glitch kot). macam invincible. huhuhuh. Kalu korang main supercar, mmg makan asap ar polis. Objective korang kalu kene kejar dgn polis, cuba evade kete polis tersebut sebelum polis panggil backup lagi hebat (kete peronda atau helicopter).

Barrier didepan menghalang kete dari tersasar jauh time cornering..

graphic. Graphic hampeh bagi PS2. ako rase derang buat game untuk PS2 macam malas2. Sebab mungkin konsentrate untuk platform lain. Tu la hasilnya. ako rase most wanted lagi lawa. kete A.I derang buat cacamerba, sebab kalu korang drive dekat dgn kete A.I, kete cam kotak….tayar pentagon bukan bulat. hehehhe…tapi jgn risau, kete hero memang derang buat yang terbaek punya.

Graphic yg hebat di xbox 360, PS3, tapi hampeh dalam PS2.

verdict. Kalu nk main, mainlah game NFS most wanted. lagi bagus dr undercover. Tapi kalu nk main, main je la, nanti buleh unlock supercar. serious, ako berhenti main game nih lepas ako unlock sume supercar…sebab tu je motivasi ako……….

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: