God of War

24 06 2010

Game paling best yang pernah ako main untuk platform PS2. Game nih dah lame dikeluarkan, 5 tahun lalu, 2005. walaubagaimane pun, game ni masih diiktiraf game terbaik PS2, bukan ako sorang je cakap camtu, website review lain pun cakap camtu. God of War dianggap sebagai ‘the brightest light before the its fades’ untuk PS2. Kire macam cahaya terakhir sebelum zaman PS2 habis. Kalau korang minat nak main ‘hack and slash’ dan spam button ‘x’ banyak kali, game ni memang sesuai. Ako amik masa lebih kurang average 25 jam nak habiskan secara sekali harung, pastu ulang balik nak cari ‘bonus item’.

Spoiler Alert. Overall,game ni start pada karektor Kretos, general otai yunani (greek) yang jual jiwa die kat dewa Ares ( dewa perang greek) ketika die dah nak mati sebab sikit lagi nak kene libas dengan kapak ketua barbarian time perang. Ares OK je tapi syaratnya Kretos kene taat kat Ares. Kretos kene buat ape yang Ares suruh termasuk bunuh orang. Dalam bunuh2 orang, Kretos terbunuh anak dgn bini die. Apalagi, Kretois mengamuk kat Ares. Nak dipendekkan cerita, Kretos kenelah bunuh Ares. Lepas abih bunuh Ares, Kretos dijadikan dewa perang yunani baru. Sebab tu la game ni tajuk die God of War sebab kretos jadi dewa.

Yeargh!!

Sape yang suruh ako bet kat France menang Worldcup aritu?Meh sini!!!!

Gameplay. Seperti mane ako jelaskan tadi, ‘Hack and slash’. Character development disediakan, player buleh meng upgrade kan kretos mengikut kesesuaian teknik spam masing masing. Diawal game, player akan diajar mengenai button mane yang perlu ditekan. Jadi usah risau kalau tak tahu main sebab anda akan tahu main dan akan jadi mahir sebab button akan ‘repeatable’. Awal game lagi player akan lawan dengan Hydra (gamba bawah ), bos peringkat pertama. Time tu buleh di praktik kemahiran spam button anda.

Bewok

Menate bewok besa sungguh !!!!,

Graphic. Graphic super nice kalu ikut PS2 standard. Memang detail, dari movement api hingga game mob, graphic tidak menghampakan. Darah darah memang terkeluar setiap kali korang bunuh ‘mob’. Kepala medusa boleh dicabut dan isi perut promethoues ( character yang kene sekse oleh zeus) pun boleh nampak. Overal, banyk darah dan adult theme sebab ade flashing graphic ( nampak tetek ) serta gore. So, kalu korang main game nih, make sure, mak korang, bapak korang, tak de kat belakang. Takut kene sound, sebab ako dh kene sound. Jadi untuk mengelakkan perkara tersebut, mainlah game ni time takde orang nk tengok TV.

Sape yg memandai suruh ako bet France masuk final? hambik ko!!!!!

Verdict. Puashati main game nih. Tak rugi beli samda original atau malaysian original. Tapi game ni adult theme dan ade unsur2 dewa dewi ( mitos greek). So, jangan amik serious dah le pasal game nih. Main je!!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: